Sizi Anlayan Bir Uzmanla Görüşün
Hizmetler
Bireylerin kendilerini daha iyi tanımalarına, davranışlarını anlamalarına ve kendilerini geliştirmelerine yardım eden; karşılaştıkları akademik, kişisel ve sosyal problemleri ile baş etme becerilerini kazanmalarını amaçlayan, psikolojik danışman ve birey arasında birebir gerçekleşen ve gizlilik esasına dayalı bir süreçtir. Bireysel psikolojik danışmanlık, bireyin daha sağlılık bir karar sürecinde olmasını, kendi potansiyelini fark etmesini, duygusal zorlanmalar karşısında daha güçlü kalabilmesini destekler.
Kişi; yalnızlık, üzüntü, utanç, yas, öfke, suçluluk gibi duygularını; eş, aile, arkadaş ile ilgili ilişkisel problemlerini, korkularını, fobilerini, depresyon, kaygı, stres, öfke, değişim ile baş etmekte güçlük, travmalar, cinsel sorunlar, uyku sorunları, yeme bozuklukları, kişilik bozuklukları, panik atak ve bunun gibi birçok konuyu terapi sürecinde çalışabilmektedir
Çocuklar, gelişim dönemleri boyunca çeşitli zorluklarla karşılaşırlar. Bu zorlukların birçoğu kendiliğinden çözülür. Ancak yaşanan bazı zorlukları çözmek çocuklar ve ebeveynleri için daha zorlayıcı olabilir. Bu dönemlerde profesyonel destek almak hem sizin hem de çocuklarınızın baş etme becerilerini artıracaktır.
Çalışma Alanları
Özgül Öğrenme Güçlüğü (Disleksi, Disgrafi, Diskalkuli vb.)
Akademik Başarısızlık
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite
Sınav ve Performans Kaygısı
Ergenlik Dönemi
Öfke Kontrol
Özgüven
Çocukluk Çağı Korkuları
Kriz, Travma ve Yas Süreci
Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir. Bireysel psikolojik danışmadan farklı olarak ‘aile grup dinamiği’ dikkate alınarak değerlendirmekte, aileyi oluşturan bireylerle aile grubu üyeleri olarak ilgilenilmektedir. Aile üyelerinden herhangi birinin yaşadığı sorunun etkisi tüm aileyi kapsar ve çözüm sürecinde ailenin tümü belirleyici bir rol taşır. İlişkiler bağlamında sorunları olan bireylerin, arkadaşlık, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olunmaktadır. Aile danışmanlığı, ilişkilerin temelini oluşturan, duygu yönetimi ve kontrolü ile iletişime dayalı sorunlarla ilgilenerek çözüm için yol göstermeyi hedeflemektedir.
Deneyimsel oyun terapisi (DOT), çocukların dünyayı bilişsel olarak değil, deneyimsel olarak algıladığı varsayımı üzerine kuruludur. Çocuklar kuşkuları, soruları ve korkularını bilişsel olarak anlamaktan çok deneyimsel olarak anlarlar ve aktarırlar. Çünkü çocuklar rahatsız edici duygular üzerine etraflıca düşünemezler, bunu yerine o duyguları çeşitli ortamlarda, çeşitli davranışlar ile hareket ederek deneyimlerler.
Çocuk, 2 yaşından itibaren sembolik oyunlar ve fantezi oyunları oynamaya başlar. Bu dönemden sonra çocuklar, semboller ve oyuncaklar vasıtası ile sorunlarını canlandırabilirler. Oyunda oyuncaklar yolu ile canlandırma yapan çocuk, gerçeklikten uzaklaşarak bunalmaktan kurtulur. DOT’de çocuğun terapistle kurduğu ilişki iyileşmenin temel bileşenidir.
Deneyimsel oyun terapisi doğum travmalarından bağlanma sorunlarına uyku/yemek/tuvalet problemlerinden kaygı bozuklukları ve fobilere kadar çok geniş bir yelpazede güvenle uygulanan etkinliği kanıtlanmış bir modeldir. Travma konusunda dünyada pek çok ülkede ilk sırada kullanılan yöntemdir.